web stranica SEO

Kako optimizirati web stranicu za tražilice? (1.dio)

Danas ću ti pričati o SEO, odnosno optimizaciji web stranice za tražilice. Upoznat ćeš neke od  najvažnijih čimbenika koji ti mogu pomoći u optimizaciji tvoje web stranice za tražilice.

SEO je ključan faktor za uspješnost bilo koje online prisutnosti. Bez kvalitetnog SEO-a, tvoja web stranica može biti gotovo nevidljiva za pretraživače poput Googlea, Yahooa i Binga, što bi značilo da potencijalni klijenti možda nikada neće ni znati da postojiš.

Donosim ti 5 savjeta koji će ti pomoći u boljoj optimizaciji za tražilice.

Ključne riječi

Jedan od najvažnijih faktora za SEO su ključne riječi. To su riječi ili fraze koje korisnici unose u pretraživače kako bi pronašli određene proizvode, usluge ili informacije.

Tvoja web stranica bi trebala sadržavati te ključne riječi kako bi se pojavila u rezultatima pretraživanja.

Pri odabiru ključnih riječi, bitno je provjeriti koje ključne riječi tvoj idealni klijent najčešće koristi. Postoje alati poput Google Keyword Planner-a koji ti mogu pomoći u pronalasku baš tih ključnih riječi.

Meta opisi i naslovi

Meta opisi i naslovi su kratki opisi tvoje web stranice koji se prikazuju u rezultatima pretraživanja. Naslove je bitno označiti tagom H1 ,H2 ili tome slično. Također je važno je da sadrže ključne riječi koje si odabrala. 

Struktura URL-a web stranice

URL-ovi tvoje web stranice također su važni za SEO. Važno je da vaš URL bude kratak, u skladu sa stranicom i lako čitljivi. URL bi trebao sadržavati ključne riječi koje opisuju sadržaj stranice.

Kvalitetan sadržaj na web stranici

Kvalitetan sadržaj je jako bitan kada govorimo o SEO. Tražilice poput Googlea preferiraju web stranice koje pružaju koristan i informativan sadržaj svojim korisnicima.

Dakle, važno je provesti istraživanje i kreirati sadržaj koji je koristan, informativan i pruža vrijednost tvom idealnom klijentu.

Responzivni dizajn web stranice

Tražilice vole web stranice koje su dizajnirane za sve veličine zaslona. Takav dizajn poboljšava korisničko iskustvo i također može poboljšati vidljivost stranice na tražilicama.

Kako bi optimizirali svoju web stranicu za tražilice, važno je pratiti svoje rezultate i pratiti promjene u rangiranju na tražilicama. Uz ove savjete, tvoja web stranica može postati vidljivija i doći do tvoje idealne publike.

U idući utorak ti donosim još 5 korisnih savjeta kako možeš optimizirati svoju web stranicu za tražilice.

Prijavi se na Newsletter listu gdje ćeš, uskoro, primati još bolje i sočnije trikove za stvaranje profesionalne web stranice.

Prijavi se na Newsletter

Hvala ti na prijavi!

Uspješno si se prijavila/o na newsletter listu.
Uskoro u tvoj sandučić stiže prvi e-mail.