lead magnet na web stranici

KAKO IZRADITI LEAD MAGNET

U današnjem postu ću pisati o tome kako kako izraditi lead magnet kojim ćeš privući nove klijente.

Prije nego počmeno o tome kako ga kreirati, da vidimo što je to točno lead magnet?

Lead magnet je obično besplatni sadržaj koji nudimo potencijalnim klijentima u zamjenu za njihovu e-mail adresu. To je nešto što će zainteresirati tvog potencijalnnog klijenta i pomoći mu da riješi neki svoj problem ili izazov, a time ga i motivirati da upiše svoju e-mail adresu.

Evo neki od savjeta:

Definiraj ciljnu publiku

Prije samog početka, važno je da definiraš ciljnu publiku. Prouči tko su tvoji idealni klijenti, kome se ti to točno obraćaš? Što su njihovi probleme i izazovi? Kada bolje upoznaš svoju ciljnu skupinu, imat ćeš jasniju sliku o tome kakav lead magnet će biti koristan baš za njih i bez problema ćeš stvoriti rješenje u obliku lead magneta.

Razmisli o vrsti sadržaja 

Nakon ciljne skupine, razmisli o vrsti sadržaja koji će im najbolje odgovarati. To može biti e-knjiga, infografika, video tutorial, mini tečaj, besplatni savjet, kviz ili bilo što drugo što će ih motivirati da preuzmu sadržaj.

Kreiraj privlačan dizajn

Lijepo dizajniran lead magnet je automatski i privlačniji korisnicima. Kreiraj privlačan i funkcionalan dizajn koji će odgovarati ciljnoj skupini. Tvoj lead magnet treba izgledati profesionalno i privlačno, kako mu nebi mogli odoljeti.

Forma za prikupljanje podataka

Važno je da stvoriš formu za prikupljanje podataka kako bi mogla prikupiti e-mail od svakoga ko preuzme lead magnet. Forma bi trebala biti jednostavna ,s minimalnim zahtjevima za podatke (ime i e-mail su sasvim dovoljni). Ovo će ti omogućiti da počneš graditi svoju e-mail listu.

Promoviraj svoj lead magnet

Kada si stvorila svoj lead magnet, sljedeći korak je promocija. Promovirajte lead magnet putem društvenih mreža ili bilo kojim drugim putem, kako bi privukla što više pretplatnika.

Pruži vrijedan sadržaj

Čak i nakon što si privukla nove pretplatnike putem svog lead magneta, važno je da nastaviš pružati vrijedan sadržaj kako bi oni i ostali na listi primatelja. Nastavi dijeliti savjete korisne savjete i priče, riješi ima probleme i izazove i oni će još dugo biti na tvojoj listi pretplatnika. 🙂

Ukratko, izrada besplatnog lead magneta može biti izvrsna strategija za  gradnju tvoje e-mail liste. 

Postavi svoj lead magnet i na svoju web stranicu, neka svaki posjetitelj ima priliku preuzeti tvoj genijalni lead magnet.

Ako trebaš pomoć oko dizajna ili zeliš izgraditi vlastitu web stranicu, javi se, sa zadovoljstvom ću ti pomoći.

Podijeli ovaj tekst s nekim za koga znaš da će mu pomoći.

Čitamo se opet idući utorak.

Prijavi se na Newsletter

Hvala ti na prijavi!

Uspješno si se prijavila/o na newsletter listu.
Uskoro u tvoj sandučić stiže prvi e-mail.