Optimizacija prodajne stranice

Optimiziraj prodajnu stranicu i ostvariti više uspjeha

Danas s tobom dijelim neke vrijedne savjete o optimizaciji tvoje prodajne stranice. 

Vjerujem u snagu dobre estetike i funkcionalnosti stranica koje pružaju usluge. 

Udobno se smjesti i krenimo i avanturu optimizacije.

Dizajn koji ostavlja dobar dojam

Prvi dojam je važan! Samim time je ključno imati privlačan dizajn koji će privući pažnju posjetitelja. Koristi boje svog branda, prepoznatljiv logotip i privlačne slike koje će pobuditi interes. Izbjegavaj pretrpanost informacijama i osiguraj jasan i pregledan raspored elemenata. Danas malo tko želi naići na ‘romane’ na web stranicama. 

Pobudi povjerenje

Kao poduzetnici povjerenje je tvoj najbolji prijatelj. Postavi testimoniale i recenzije zadovoljnih klijenata na stranicu. To će dodati autentičnost i uvjeriti posjetitelje da su tvoje usluge kvalitetne. Obavezno uključi svoju sliku i kratku priču o sebi kako bi stvorila povezanost s potencijalnim klijentima.

Jasno izražavanje

Riječi su moćne! Opiši svoje usluge na jasan i jednostavan način. Izbjegavaj tehnički žargon koji bi mogao zbuniti posjetitelja. Koristi razumljiv jezik i istakni prednosti koje pružaš. Obavezno postavi snažan poziv na akciju kako bi potaknula posjetitelje na sljedeći korak.

Optimizacija za pretraživače

Optimiziraj prodajnu stranicu i putem SEO. To je mala taktika koja može donijeti velike rezultate. Obavezno istraži ključne riječi koje su relevantne za tvoje usluge i uključi ih u sadržaj svoje stranice. Pazi da ne pretjeraš, jer je prirodan tok teksta također važan. Uz to koristi meta opise i naslove kako bi poboljšala svoj rangiranje na tražilicama.

Brzina

Ljudi su nestrpljivi i očekuju brze rezultate. Ako tvoja stranica sporo učitava, posjetitelji će se vjerojatno brzo okrenuti drugim opcijama. Provjeri brzinu učitavanja svoje prodajne stranice i poduzmi korake kako bi je optimizirala. Dovoljno je da komprimiraj slike, to već čini veliku razliku. 

Mobilna prilagodba

Optimiziraj prodajnu stranicu i za mobilne uređaje. Svi smo stalno povezani putem mobilnih uređaja. Zato jeje ključno da tvoja prodajna stranica bude optimizirana za mobilne uređaje. Osiguraj da se stranica ispravno prikazuje na svim veličinama ekrana. Tako ćeš pružiti svim posjetiteljima najbolje moguće iskustvo.

Društvene mreže i dijeljenje sadržaja

Iskoristiti snagu društvenih mreža. Poveži svoju prodajnu stranicu s profilima na popularnim platformama koje koristiš. To će pomoći u proširenju tvoje vidljivosti i privlačenju novih klijenata.

Praćenje analitike

Kako znaš da li tvoja stranica ostvaruje željene rezultate? Postavi alate za praćenje analitike kako bi dobila uvid u posjećenost stranice i druge ključne pokazatelje koje postaviš da mjeri. Na temelju tih podataka, možeš donositi odluke o tome kako dalje optimizirati svoju prodajnu stranicu i poboljšati svoje rezultate.

Nadam se da su ti ovi savjeti pomažu u optimizaciji tvoje prodajne stranice. Pomoću ovih smjernica možeš povećati svoju prisutnost na mreži, privući više klijenata i ostvariti veći uspjeh u svom posvanju. Uživaj u procesu rasta.

Ako ti je ovaj post bio koristan podjeli ga sa svojom zajednicom, možda pomogne i još nekome.

Prijavi se na Newsletter

Hvala ti na prijavi!

Uspješno si se prijavila/o na newsletter listu.
Uskoro u tvoj sandučić stiže prvi e-mail.