seo optimizacija

KAKO OPTIMIZIRATI WEB STRANICU ZA TRAŽILICE? (2.DIO)

U drugom dijelu ovog posta upoznat ćemo se s još 5 ključnih faktora dobre optimizacije. 

U prvom dijelu pokrili smo neke faktore poput relevantnosti sadržaja, upotrebe ključnih riječi i naslova stranica te strukture URL-ova.

Danas ćemo pričati o brzini učitavanja, kvalitetnim backlinkovima, o korištelju slika, tagova i ažuriranju sadržaja.

Pa krenimo.

Brzina učitavanja stranice

Brzina učitavanja stranice važna je za SEO. Tražilice preferiraju web stranice koje se brzo učitavaju jer to poboljšava korisničko iskustvo.

Postoje različiti alati poput PageSpeed Insights ili GTmetrix koji ti mogu pomoći u identifikaciji problema s brzinom učitavanja stranice, ukoliko imaš takav problem.

Kvalitetni backlinkovi

Backlinkovi, tj. poveznice s drugih web stranica koje vode do vaše web stranice, također su važni za SEO. Kvalitetni backlinkovi iz relevantnih i pouzdanih izvora mogu poboljšati rangiranje tvoje web stranice na tražilici.

Korištenje slika i videa

Korištenje slika i videa može poboljšati korisničko iskustvo i pomoći u boljem rangiranju u tražilicama. Važno je koristiti slike i videozapise koji imaju veze sa sadržajem i koji su optimizirani za web, što znači da su prilagođeni kako bi se smanjilo vrijeme učitavanja.

Korištenje tagova

Korištenje tagova, poput oznaka i kategorija, može pomoći tražilicama u razumijevanju sadržaja na tvojoj web stranici. To može poboljšati SEO i pomoći korisnicima u pronalaženju relevantnog sadržaja.

Redovito ažuriranje sadržaja

Redovito ažuriranje sadržaja na web stranici može poboljšati SEO i privući nove posjetitelje. Tražilice poput Googlea preferiraju web stranice koje redovito objavljuju relevantan i kvalitetan sadržaj.

Optimizacija web stranice nije jednostavan proces, ali je jako važan za uspjeh tvoje web stranice.

Pravilna primjena SEO strategija može poboljšati tvoju vidljivost, privući nove posjetitelje i povećati tvoju prisutnost na internetu. 

Uvijek optimiziraj web stranicu za tražilice kako bi poboljšala svoj poslovni uspjeh.

Podijeli ovaj post s nekim kome bi ovo mogao biti od pomoći.

Vidimo se idućeg utorka.

Prijavi se na Newsletter

Hvala ti na prijavi!

Uspješno si se prijavila/o na newsletter listu.
Uskoro u tvoj sandučić stiže prvi e-mail.